افسردگی در کودکان
کودکان معمولا احساس ناراحتی می کنند، بداخلاق می شوند یا منفی فکر می کنند ، این بخشی از رشد سالم و یادگیری مدیریت احساسات است. اما افسردگی دوران کودکی چیزی فراتر از احساس غمگینی و بی حوصلگی است.
افسردگی در کودکان یک مشکل بهداشت روانی است که بر تفکر، خلق و خو و رفتار کودکان تأثیر می گذارد. کودکانی که افسردگی را تجربه می کنند اغلب نسبت به خود، موقعیت و آینده خود احساس منفی دارند.
اگر فرزند شما افسردگی دارد، یادگیری، دوست یابی و بهترین استفاده از زندگی روزمره برای فرزند شما دشوار است. اگر افسردگی برای مدت طولانی بدون درمان ادامه یابد، کودکان ممکن است از مدرسه عقب بمانند، اعتماد به نفس خود را از دست دهند و بیشتر گوشه گیر شوند.
گذر از احساسات مختلف بخشی از زندگی است. در حالی که ممکن است به عنوان والدین احساس نگرانی کنید، طبیعی است که کودکان و جوانان گاهی اوقات احساس ضعف کنند و این می تواند پاسخی طبیعی به آنچه در اطراف آنها اتفاق می افتد باشد. اغلب، گذر زمان و حمایت افرادی که با آنها نزدیک هستند می تواند به احساس بهتری دوباره کمک کند.
دانستن اینکه فرزند شما احساس افسردگی می کند می تواند به عنوان والدین بسیار نگران کننده باشد. اما به یاد داشته باشید که بسیاری از کودکان و جوانان دچار افسردگی می شوند و دوباره احساس خوبی دارند و کارهایی وجود دارد که می توانید برای کمک به آنها انجام دهید – از جمله ارائه حمایت عاطفی، کار روی استراتژی های عملی با هم و یافتن حمایت حرفه ای مناسب اگر آنها به آن نیاز دارند.
علائم افسردگی در کودکان
به عنوان یک والدین، درک تفاوت بین خلق و خوی ضعیف و احساس افسردگی می تواند مفید باشد. این می تواند به شما کمک کند تا در مورد آنچه فرزندتان تجربه می کند و نوع حمایتی که او نیاز دارد فکر کنید.
اگر کودک شما خلق و خوی ضعیفی داشته باشد، ممکن است بیشتر از حد معمول احساس غمگینی، گریه، نگرانی، خستگی یا عصبانیت کند، یا احساس ضعف و اعتماد به نفس کمتری نسبت به خودش داشته باشد – اما بعد از چند روز یا چند هفته احساس بهتری پیدا کند. همچنین ممکن است پس از ایجاد تغییرات کوچک در زندگی یا روال خود، به سرعت احساس بهتری پیدا کنند – به عنوان مثال پس از حل اختلاف با یک دوست، پایان دادن به یک زمان پر استرس در مدرسه یا شروع یک الگوی خواب منظم.
هنگامی که یک کودک یا نوجوان افسرده است، غم و اندوه و احساسات ضعیف با گذشت زمان تغییر نمی کند یا از بین نمی رود. این احساسات می توانند طاقت فرسا شوند و آنها را از انجام یا لذت بردن از کارهایی که معمولاً انجام می دهند باز دارد.
در حالی که هر فرد متفاوت است و این احساسات اغلب در سنین مختلف به شکل متفاوتی بیان می شوند، برخی از علائمی که نشان می دهد کودک شما ممکن است احساس افسردگی کند عبارتند از:
- کناره گیری یا دوری از دوستان یا موقعیت های اجتماعی
- پیدا کردن مشکل برای تمرکز، و/یا از دست دادن علاقه به تکالیف مدرسه
- نمی خواهند کارهایی را انجام دهند که قبلاً از آنها لذت می بردند
- احساس تحریک پذیری، عصبانیت یا ناامیدی
- احساس گریه، بدبختی، تنهایی یا ناامیدی
- احساس پوچی یا بی حسی
- بسیار از خود انتقادی بودن یا احساس اعتماد به نفس کمتر
- خوابیدن بیشتر یا کمتر از حد معمول
- خوردن بیشتر یا کمتر از حد معمول
- احساس خستگی یا نداشتن انرژی
- نشان دادن علاقه کمتر یا عدم علاقه به فعالیت های مراقبت از خود مانند شستشو
- تمایل به خودآزاری
- تجربه افکار خودکشی
اگر فرزند شما یکی دو مورد از این موارد را تجربه می کند، لزوماً به این معنی نیست که او افسردگی را تجربه می کند. اما مهم است که به عنوان اولین گام با پزشک عمومی خود صحبت کنید تا بتوانید اتفاقات را با هم بررسی کنید.
مدیریت افسردگی
روانشناس کودک، روانپزشک، مددکار اجتماعی سلامت روان یا مشاور کودک شما ممکن است از درمان شناختی رفتاری (CBT) برای کمک به کودک شما برای تغییر عادات فکری و رفتار ناسالم یا ناسالم استفاده کند.
درمانگر کودک شما ممکن است از رویکردهای دیگری مانند آرامش، تمرکز حواس، بازی درمانی، والدین درمانی یا خانواده درمانی استفاده کند تا به کودک شما کمک کند تا مثبت اندیشی و مقابله با چالش ها را یاد بگیرد. این بدان معناست که فرزند شما کمتر به افسردگی مبتلا خواهد شد.
وقتی شما و متخصصان سلامت فرزندتان به عنوان یک تیم برای حمایت از فرزندتان کار می کنید، می تواند تفاوت بزرگی در بهبودی فرزندتان ایجاد کند.
در مورد اینکه چگونه می توانید از درمان فرزندتان در خانه حمایت کنید، با متخصصان ما در مرکز روانشناسی و توانبخشی توان آفرین صحبت کنید.
مقالات مرتبط :