بازی درمانی

  1. خانه
  2. مقالات
  3. بازی درمانی
بازی درمانی

بازی درمانی نوعی درمان روانشناختی است که می تواند شامل بازی با اسباب بازی، نقش آفرینی و بازی باشد. درمانگرها فردی را در حین بازی مشاهده می کنند تا در مورد رفتار او اطلاعاتی کسب کنند.

بازی درمانی می تواند برای درمان شرایط سلامت روان یا اختلالات رفتاری مفید باشد. همچنین می تواند یک ابزار حمایتی برای افرادی باشد که دارای تفاوت های رشدی هستند، مانند اوتیسم و ​​اختلال بیش فعالی کمبود توجه (ADHD).

اگرچه بازی درمانگران عمدتاً با کودکان کار می کنند، اما گاهی اوقات از این درمان برای تعامل با نوجوانان و بزرگسالان نیز استفاده می کنند.

بازی درمانی ابزاری است که در اصل از حوزه روان درمانی می آید. این شامل یک درمانگر آموزش دیده است که یک کودک را در حین بازی مشاهده می کند و همان طور که انجام می دهد از او پیروی می کند.

این رویکرد مبتنی بر این ایده است که کودکان به طور ناخودآگاه از طریق بازی ارتباط برقرار می کنند. این بدان معنی است که آنها چیزهایی را در مورد خود آشکار می کنند بدون اینکه متوجه شوند که این کار را انجام می دهند.

از طریق بازی است که کودکان می آموزند چگونه با جهان تعامل داشته باشند و مهارت های خود را توسعه دهند. به این ترتیب، برای آنها وسیله ای طبیعی برای ابراز وجود است.

در حین بازی، یک کودک ممکن است به طور مستقیم یا نمادین احساسات خود را به نمایش بگذارد و به درمانگر اجازه می‌دهد تا در مورد وضعیت عاطفی خود بینش پیدا کند. بازی با هم محیط امنی را برای این اتفاق فراهم می کند و به افراد اجازه می دهد چیزهایی را بیان کنند که در غیر این صورت ممکن است برایشان مشکل باشد.

شرکت در یک فعالیت مشترک همچنین اعتماد بین درمانگر و کودک را تقویت می کند و یک رابطه درمانی ایجاد می کند. این می تواند به ویژه برای کودکان مفید باشد، زیرا ممکن است نسبت به غریبه ها احساس بی اعتمادی کنند.

موارد کاربرد بازی درمانی

  • اضطراب
  • افسردگی
  • اختلالات رفتاری، مانند اختلال سلوک یا اختلال نافرمانی مقابله ای (ODD)
  • همچنین ممکن است به مشکلات رفتاری جدیدی که به دلیل رویدادهای زندگی رخ می دهد، مانند سوگ، طلاق، یا یک تجربه آسیب زا کمک کند.

این روش درمانی همچنین می تواند یک مداخله حمایتی برای افراد دارای تفاوت های عصبی رشدی باشد. این می تواند شامل موارد زیر باشد:

  • اوتیسم
  • بیش فعالی
  • ناتوانی های یادگیری

بازی درمانی این شرایط را درمان نمی کند، بلکه در عوض حمایت عاطفی را ارائه می دهد و مهارت هایی را آموزش می دهد که به یادگیری و اجتماعی شدن کودکان کمک می کند.

فواید برای کودکان

  • به کودکان اوتیستیک در یادگیری مهارت ها کمک می کند.
  • کاهش اختلالات یادگیری در ADHD
  • علائم پرخاشگری را کاهش می دهد.

 

کلمات مرتبط :

مرکز روانشناسی در شرق تهران – مرکز درمان اختلالات یادگیری – مرکز کاردرمانی در پیروزی – کلینیک توانبخشی ذهنی کودکان در شرق تهران