کاردرمانی در کودکان بیش فعال به عنوان یکی از موثرترین روش های درمانی شناخته می شود که در مرکز توان آفرین در پیروزی ارائه می شود.

ADHD (اختلال کمبود توجه/بیش فعالی) یکی از شایع ترین اختلالات عصبی رشدی دوران کودکی است. معمولاً برای اولین بار در دوران کودکی تشخیص داده می شود و ممکن است تا بزرگسالی ادامه یابد. کودکان مبتلا به ADHD ممکن است در توجه، کنترل رفتارهای تکانشی مشکل داشته باشند (به این معنی که بدون فکر کردن به عواقب اعمال خود عمل می کنند)، یا ممکن است بیش از حد فعال باشند.

علائم اختلال بیش فعالی ـ کم توجهی

در حالی که درست است که اکثر کودکان در تمرکز و رفتار مشکل دارند، در کودکان مبتلا به ADHD این رفتارها شدیدتر است و ادامه پیدا می کند و می تواند سبب بروز اختلال در فعالیت های درسی ، شغلی و … شود.

کودک مبتلا به ADHD ممکن است:

  • زیاد رویاپردازی کند.
  • جزئیات مهم را فراموش کند.
  • حواس پرت باشد.
  • وسایل شخصی را بطور مکرر گم کند.
  • بی قرار باشد.
  • زیاد حرف بزند.
  • در گرفتن نوبت مشکل داشته باشد.

کاردرمانی در کودکان بیش فعال با بهره گیری از روشهای مختلف درمانی همچون روانشناسی ، رفتاردرمانی ، بازی درمانی و … می تواند به کنترل علائم و بهبود توجه و تمرکز در این کودکان کمک کند.

دلایل ADHD 

در حالی که علل و عوامل خطر ADHD با قطعیت شناخته نشده است، تحقیقات فعلی نشان می دهد که ژنتیک نقش مهمی را ایفا می کند. مطالعات اخیر روی دوقلوها، بروز ADHD را با ژن‌های فرد مرتبط کرده است. علاوه بر ژنتیک، دانشمندان در حال بررسی علل احتمالی دیگری مانند:

  • آسیب مغزی
  • زایمان زودرس
  • وزن کم هنگام تولد
  • قرار گرفتن در معرض سموم محیطی (مانند سرب) در دوران بارداری یا در دوران نوزادی
  • مصرف الکل و کشیدن سیگار در دوران بارداری

باید توجه داشته باشید که تحقیقات علمی از دیدگاه های رایج مبنی بر اینکه ADHD ناشی از مصرف بیش از حد قند، تماشای زیاد تلویزیون، والدین، عوامل اجتماعی یا محیطی مانند فقر و هرج و مرج خانوادگی است، پشتیبانی نمی کند. در حالی که این مسائل ممکن است علائم ADHD را بدتر کنند، اما علت اصلی این بیماری نیستند.

درمان ADHD 

درمان بر مدیریت علائم با ترکیبی از رفتار درمانی و دارو متمرکز است. ما همچنین رفتار درمانی را برای والدین کودکان پیش دبستانی (4 تا 5 سال) مبتلا به ADHD به عنوان اولین خط درمان قبل از اقدام به دارو توصیه می کنیم. برنامه‌های درمانی مؤثر شامل نظارت دقیق، بازدیدهای بعدی و اصلاح پروتکل‌های درمانی در صورت نیاز است.

رفتار درمانی که از تکنیک های کاردرمانی در کودکان بیش فعال است اغلب برای مدیریت علائم ADHD توصیه می شود. رفتار درمانی (یا اصلاح رفتار) در درمان کودکان مبتلا به ADHD کاملاً موفق بوده است. هنگامی که در کودکانی که دارو مصرف می کنند استفاده شود بسیار مفید است، زیرا ممکن است حتی به آنها اجازه دهد دوزهای کاهش یافته را مصرف کنند.

کاردرمانی در کودکان بیش فعال

یک کاردرمانگر به رفع موانعی که بر نیازهای عاطفی، اجتماعی و فیزیکی فرد تأثیر منفی می گذارد کمک می کند. آن‌ها از فعالیت‌ های روزانه، تمرین‌ ها و سایر روش‌های درمانی (مانند بازی برای کودکان) برای بهبود توانایی فرد برای تکمیل وظایف و بهبود عملکرد خود در خانه، محل کار و مدرسه استفاده می‌کنند.

کاردرمانگران به کودکان بیش فعال کمک می کند تا مکانیسم های مقابله ای را بیاموزند و تمرین کنند تا بتوانند علی رغم تشخیص ADHD زندگی کاملی داشته باشند. همچنین، درمان به این کودکان کمک می کند تا مهارت های ارزشمندی را بیاموزند که به طور طبیعی به دلیل ADHD ایجاد نمی شوند. این مهارت ها شامل گوش دادن و توجه بسیار بهتر است.

کاردرمانگر ابتدا کودک شما را ارزیابی می کند. آنها این کار را با استفاده از نظرات شما و معلمان فرزندتان انجام خواهند داد. در طول ارزیابی، کاردرمانگر شما در نظر خواهد گرفت که چگونه ADHD بر تکالیف مدرسه، زندگی اجتماعی و زندگی خانگی فرزند شما تأثیر می گذارد.

علاوه بر این، آنها آزمایشی را برای کشف نقاط قوت و ضعف فرزند شما انجام می دهند. سپس آنها راه هایی را برای رسیدگی به هر چالش توصیه می کنند.

در طول یک جلسه کاردرمانی، درمانگر و فرزند شما ممکن است:

  • برای بهبود هماهنگی، بازی هایی مانند گرفتن یا ضربه زدن به توپ را انجام دهند.
  • فعالیت هایی را انجام دهند که به رفع خشم و پرخاشگری کمک می کند.
  • روش های جدیدی را برای انجام کارهای روزانه مانند مسواک زدن، لباس پوشیدن یا تغذیه خود بیاموزد.
  • مهارت های دست خط را تمرین کنند.
  • مهارت های اجتماعی را تمرین کنند.
  • روی مدیریت زمان کار کنند
  • راه هایی برای سازماندهی ماندن در کلاس درس و در خانه ایجاد کنند.

حس درمانی برای کودکان مبتلا به ADHD چیست؟
کاردرمانگر شما همچنین ممکن است فرزند شما را از نظر اختلال پردازش حسی آزمایش کند. این وضعیتی است که در آن مغز در دریافت و پاسخ به اطلاعاتی که از طریق حواس وارد می شود، مشکل دارد.

کودکان مبتلا به اختلال پردازش حسی نسبت به چیزهای موجود در محیط خود بسیار حساس هستند. صداهای رایج در خانه یا مکان های دیگر ممکن است برای آنها دردناک و طاقت فرسا باشد.

کاردرمانگران از تکنیکی به نام درمان یکپارچه حسی برای کمک به کودکان مبتلا به ADHD و اختلال پردازش حسی استفاده می کنند. این روش به این معنی است که کاردرمانگر به سازماندهی مجدد سیستم حسی کودک شما کمک می کند.

 

کلمات مرتبط :

کاردرمانی در کودکان بیش فعال – کاردرمانی در شرق تهران – کاردرمانی کودکان در پیروزی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید