اختلالات یادگیری یا ناتوانی های یادگیری، اصطلاحات چتری برای طیف گسترده ای از مشکلات یادگیری هستند. ناتوانی یادگیری مشکلی از نظر هوش یا انگیزه نیست و بچه های دارای ناتوانی یادگیری تنبل یا گنگ نیستند. در واقع، بیشتر آنها به اندازه دیگران باهوش هستند. مغز آنها با سایر همسالان تفاوت هایی دارد و این تفاوت بر نحوه دریافت و پردازش اطلاعات تأثیر میگذارد.
به زبان ساده، کودکان و بزرگسالان مبتلا به اختلالات یادگیری چیزها را متفاوت می بینند، می شنوند و درک می کنند. این می تواند در یادگیری اطلاعات و مهارت های جدید و استفاده از آنها با مشکل مواجه شود. رایج ترین انواع اختلال یادگیری شامل مشکلات خواندن، نوشتن، ریاضی، استدلال، گوش دادن و صحبت کردن است.
در حالی که هر کودکی هر از گاهی با تکالیف مشکل دارد، اگر یک حوزه خاص از یادگیری به طور مداوم مشکل ساز باشد، ممکن است نشان دهنده یک اختلال یادگیری خاص باشد.
کودکان دارای ناتوانی های یادگیری می توانند در تحصیل و شغل موفق شوند.
مواجهه با این احتمال که فرزند شما دچار اختلال یادگیری است، می تواند سخت باشد. هیچ پدر و مادری نمیخواهد فرزندش را در رنج ببیند. ممکن است تعجب کنید که این می تواند برای آینده فرزندتان چه معنایی داشته باشد، یا نگران این باشید که چگونه از مدرسه عبور می کند.
اما نکته مهمی که باید به خاطر بسپارید این است که اکثر افراد دارای اختلالات یادگیری به اندازه بقیه باهوش هستند. آنها فقط باید به روش هایی آموزش داده شوند که متناسب با سبک های یادگیری منحصر به فرد آنها باشد. با یادگیری بیشتر در مورد ناتوانی های یادگیری به طور کلی، و مشکلات یادگیری فرزندتان به طور خاص، می توانید راه را برای موفقیت در مدرسه و فراتر از آن هموار کنید.
علائم اختلالات یادگیری
اگر مشکوک هستید که مشکلات یادگیری فرزندتان ممکن است به کمک خاصی نیاز داشته باشد، لطفاً در یافتن حمایت معطل نکنید. هر چه زودتر به جلو حرکت کنید، شانس فرزندتان برای دستیابی به پتانسیل کامل خود بیشتر است.
متخصصان ما در مرکز تشخیص و درمان اختلالات یادگیری توان آفرین خدمات تخصصی برای درمان انواع اختلال یادگیری را با کادری مجرب و متعهد ارائه می دهند.
ناتوانی های یادگیری از کودکی به کودک دیگر بسیار متفاوت به نظر می رسد. یک کودک ممکن است با خواندن و املا مشکل داشته باشد، در حالی که کودک دیگر عاشق کتاب است اما نمی تواند ریاضی را بفهمد. هنوز هم ممکن است کودک دیگری در درک آنچه دیگران می گویند یا با صدای بلند ارتباط برقرار می کند مشکل داشته باشد. مشکلات بسیار متفاوت هستند، اما همه آنها اختلال یادگیری هستند.
شناسایی اختلالات یادگیری همیشه آسان نیست. به دلیل تنوع زیاد، هیچ علامت یا مشخصاتی وجود ندارد که بتوانید به عنوان اثبات مشکل به آن نگاه کنید. با این حال، برخی از علائم هشدار دهنده در سنین مختلف بیشتر از سایرین دیده می شود.
چک لیست های زیر برخی از علائم قرمز رایج برای اختلالات یادگیری را ارائه می دهند. به یاد داشته باشید که کودکانی که ناتوانی های یادگیری ندارند ممکن است برخی از این مشکلات را در زمان های مختلف تجربه کنند. زمان نگرانی زمانی است که توانایی فرزند شما برای تسلط بر مهارت های خاص ناهمواری مداوم وجود دارد.
علائم و نشانه های ناتوانی های یادگیری: سن پیش دبستانی
- مشکل در تلفظ کلمات
- مشکل پیدا کردن کلمه مناسب
- مشکل در پیروی از دستورالعمل ها یا یادگیری روال.
- مشکل در کنترل مداد رنگی، مداد و قیچی یا رنگ آمیزی درون خطوط.
- مشکل در قافیه گذاری
- در یادگیری الفبا، اعداد، رنگ ها، اشکال یا روزهای هفته مشکل دارید.
- مشکل در بستن دکمه ها، زیپ ها یا یادگیری بستن بند کفش.
علائم و نشانه های ناتوانی های یادگیری: سنین 5-9
- مشکل در یادگیری ارتباط بین حروف و صداها.
- قادر به ترکیب صداها برای ساختن کلمات نیست.
- مشکل در یادگیری مفاهیم پایه ریاضی
- مشکل در گفتن زمان و به خاطر سپردن رویدادها.
- کلمات اساسی را هنگام خواندن اشتباه می کند.
- یادگیری مهارت های جدید به کندی
- به طور مداوم کلمات را اشتباه می نویسد و اشتباهات مکرر می کند.
علائم اختلالات یادگیری: سنین 10-13
- مشکل در درک مطلب یا مهارت های ریاضی.
- از خواندن و نوشتن بیزار است؛ از خواندن با صدای بلند اجتناب می کند
- دست خط ضعیف
- اتاق خواب، تکالیف و میز به هم ریخته و نامرتب هستند
- مشکل دنبال کردن بحث های کلاس درس و بیان افکار با صدای بلند.
- مشکلات مکرر املایی
کلمات مرتبط :
درمان اختلالات یادگیری – کاردرمانی برای اختلال یادگیری – کاردرمانی در پیروزی – انواع اختلال یادگیری در کودکان – انواع ناتوانی های یادگیری در کودکان