ناتوانی یادگیری

  1. خانه
  2. مقالات
  3. ناتوانی یادگیری
ناتوانی یادگیری

ناتوانی یادگیری به مشکلات خواندن، نوشتن و یا ریاضیات گفته می شود که تاثیر زیادی بر موفقیت تحصیلی کودکان می گذارد.

اختلالات یادگیری مشکلات خاص، جدی، مداوم و تشخیص داده شده در خواندن، نوشتن و/یا ریاضیات هستند.

کودکان با مشکلات یادگیری و اختلالات یادگیری نیاز به حمایت در مدرسه و خانه دارند.

نارساخوانی، نارسا نویسی و دیسکالکولیا نمونه هایی از اختلالات یادگیری هستند.

علائم ناتوانی یادگیری

مشکلات یادگیری و علائم اولیه اختلالات یادگیری اغلب در دو سال اول مدرسه، زمانی که کودکان یادگیری مبتنی بر کلاس در خواندن، نوشتن و ریاضیات را شروع می کنند، مشخص می شود.

اگر کودک در سن مدرسه شما مشکلات یادگیری یا اختلال یادگیری دارد، ممکن است متوجه شوید که:

  • از خواندن، نوشتن یا ریاضیات خوششان نمی آید و یا خواندن، نوشتن یا ریاضی را سخت می بینید
  • در املای کلمات رایج، استفاده از کلمات هم قافیه یا شمارش مشکل زیادی دارند
  • تشخیص صداها و هجاها در کلمات دشوار است.
  • پیوند دادن یک عدد به کلمه مرتبط – برای مثال، “5” و “پنج” برایش سخت است.
  • نسبت به تکالیف مدرسه اعتماد به نفس ندارد.

اگر کودک شما در مراحل اولیه مشکلات یادگیری دارد، به طور خودکار به این معنی نیست که او دارای اختلال یادگیری است. برخی از کودکان برای توسعه مهارت های سواد خواندن و حساب کردن بیشتر از دیگران زمان می برند. یا ممکن است چیزهای دیگری وجود داشته باشد که کار را برای کودکان سخت کند – به عنوان مثال، آنها زمان زیادی از مدرسه را از دست داده اند یا مشکلات شنوایی یا بینایی دارند.

با حمایت مناسب، فرزند شما می تواند مهارت های خود را بهبود بخشد و شروع به پیشرفت خوبی در یادگیری خود کند. این به فرزند شما کمک می کند تا با مدرسه و یادگیری درگیر بماند.

بهترین حمایت برای فرزند شما به نوع ناتوانی یادگیری کودک شما بستگی دارد. می‌توانید با معلم فرزندتان یا سایر متخصصانی که با فرزندتان کار می‌کنند صحبت کنید تا بفهمید چه چیزی برای فرزندتان و خانواده‌تان بهتر است.

کودک شما ممکن است مشکلاتی مانند اختلال نقص توجه و بیش فعالی (ADHD) یا مشکلات زبانی داشته باشد که به اختلال یادگیری او کمک می کند که در این شرایط کودکان به حمایت بیشتری نیاز دارند.

حمایت از کودکان دارای مشکلات یادگیری

  • به فرزندتان توضیح دهید که داشتن اختلال یادگیری به این معنا نیست که او به اندازه سایر کودکان باهوش نیست. روانشناس یا کاردرمانگر کودک شما می تواند راه هایی را برای توضیح اختلال یادگیری کودک به گونه ای پیشنهاد کند که کودک شما بتواند درک کند.
  • همیشه فرزندتان را به خاطر انجام دادن کاری و انجام کارهایی مانند تکالیف تحسین کنید.
  • چیزهای غیر آکادمیک را که فرزندتان در آنها خوب است جشن بگیرید. اینها ممکن است ورزش، موسیقی یا نمایش باشد. 
    به کودک خود کمک کنید افکار منفی را به چالش بکشد. به عنوان مثال، “اجازه ندهید آنچه امروز اتفاق افتاده است شما را از بین ببرد.” به این فکر کنید که امسال چقدر پیشرفت کرده اید. فقط ممکن است به زمان و تمرین بیشتری نیاز داشته باشید تا این کار را درست انجام دهید.
  • فرزندتان را تشویق کنید تا آنچه را که برای غلبه بر مشکلات به آن نیاز دارد، بیابد – برای مثال، آیا دستورالعمل ها و نمودارهای نوشته شده کمکی می کند؟ آیا آنها دستورات گفتاری را ترجیح می دهند؟ و مطمئن شوید که فرزندتان می داند که مشکلی نیست، در صورت نیاز به کمک بخواهید.
  • برای مقابله با احساسات قوی مانند ناامیدی و خجالت، از راهبردهای آرامش بخش برای کودکان و از راهبردهای آرام بخش برای نوجوانان استفاده کنید.
  • شما می توانید با ایجاد اعتماد به نفس، انعطاف پذیری و دلسوزی به فرزندتان کمک کنید تا احساس خوبی نسبت به خودش داشته باشد. 

 

کلمات مرتبط :

درمان ناتوانی یادگیری – کاردرمانی برای اختلالات یادگیری – کاردرمانی در پیروزی