علائم اختلال یادگیری
والدین اغلب اولین کسانی هستند که متوجه می شوند کودک ممکن است اختلال یادگیری داشته باشد. گاهی اوقات علائم به راحتی قابل تشخیص است، برای مثال دانش آموزی که در خواندن پیشرفتی ندارد. یا کودکی که علیرغم تلاش آشکار، به نظر نمی رسد که بر جدول ضرب تسلط داشته باشد. اما علائم همیشه آنقدر واضح نیستند و بسیاری از کودکان، از اینکه برای انجام کارهایی که برای سایر بچه ها آسان به نظر میرسد، برای آن ها دشوار است ، خجالت میکشند و برای پنهان کردن سختیهای خود تلاش میکنند.
کودکان مبتلا به اختلالات یادگیری اغلب با احساس شرم، خجالت و عزت نفس پایین دست و پنجه نرم می کنند. اگر به نظر می رسد کودک اغلب در مدرسه از خود ناراحت است، افسرده یا ناامید است، یک اختلال یادگیری تشخیص داده نشده می تواند دلیل آن باشد.
کودکان مبتلا به اختلالات یادگیری ممکن است دچار اضطراب جدی مرتبط با مدرسه شوند. به خصوص قبل از اینکه تشخیص داده شوند، زمانی که نمی دانند چرا با همسالان خود همگام هستند.
علائم اختلال یادگیری
در اینجا برخی از علائم کمتر آشکار اختلالات یادگیری در کودکان وجود دارد که باید در کلاس درس مراقب آنها باشید.
در حد توان خود عمل نمی کند
اگر متوجه شدید دانشآموزی که به نظر میرسد باید موفق شود، اما نشانه هایی از موفقیت نشان نمی دهد ، چه در یک درس خاص و چه در عملکرد کلی مدرسه ، ممکن است نشانه ای از اختلال یادگیری باشد.
این اغلب به عنوان اختلاف بین توانایی و استعداد توصیف می شود، یعنی شکافی بین آنچه که به نظر می رسد یک دانش آموز باید بتواند انجام دهد و آنچه که واقعاً می تواند انجام دهد.
چند نمونه از نحوه ظاهر شدن این شکاف در کلاس درس عبارتند از:
- دانش آموزی که انشاهای خارق العاده ای می نویسد اما در انجام تکالیف پایه ریاضی مشکل جدی دارد یا برعکس.
- بچه ای که در پاسخ دادن به سوالات در کلاس عالی است اما نمی تواند نظر خود را روی کاغذ بیاورد.
- دانش آموزی که هوشش حضوری آشکار است، اما در کارنامه او منعکس نمی شود.
به اندازه کافی تلاش نمی کند
دانش آموزانی که آنطور که انتظار میرود در مدرسه خوب عمل نمیکنند ممکن است به نظر تنبل باشند، در حالی که در واقع ممکن است با یک اختلال یادگیری دست و پنجه نرم کنند. بزرگسالانی که مشکلات یادگیری دارند، به یاد میآورند که مکرراً قبل از تشخیص، به آنها گفته شده بود که به اندازه کافی تلاش نمی کنند. بچه هایی که به نظر می رسند تلاش نمی کنند، ممکن است در واقع خیلی تلاش کنند، اما شکست بخورند، یا سعی کنند کمبودی شرم آور را پنهان کنند.
سایر علائم
مخفی کاری
دانش آموزان مبتلا به اختلالات یادگیری اغلب سعی می کنند مبارزات خود را از معلمان و همسالان پنهان کنند. حتی اگر آنها بتوانند با تلاش بیشتر، کارهای مدرسه را پشت سر بگذارند، ممکن است آسیب زیادی به عزت نفس آنها وارد کند. اگر دانش آموزی در طول کلاس بیش از حد خجالتی باشد – در حین پروژه های گروهی در ردیف عقب نشسته، یا هر کاری که در توان دارد انجام می دهد تا در کلاس فراخوانی نشود – ممکن است سعی داشته باشد یک مشکل یادگیری را پنهان کند.
بی توجهی
اگر دائماً به دانش آموزی یادآوری شود که چه کاری باید انجام دهد، ممکن است فکر کنید که او توجهی نمی کند، اما این می تواند نشانه ای از این باشد که او با آنچه “حافظه کاری” نامیده می شود و نگهداری، پردازش و ایجاد اطلاعات جدید مشکل دارد. این یک مشکل رایج برای کودکان مبتلا به اختلالات یادگیری است.
علائم دیگری که باید مراقب آنها بود عبارتند از:
- مشکل در پیروی از دستورالعمل ها، به خصوص اگر دانش آموز برای اولین بار اطلاعات را می شنود یا چندین مرحله برای به خاطر سپردن وجود دارد.
- خیال بافی
- مشکل کپی کردن از روی تخته سیاه
- مشکل در به خاطر سپردن تکالیف و انجام صحیح آنها
بهترین مرکز درمان اختلالات یادگیری
متخصصان ما در مرکز توانبخشی و درمان اختلالات یادگیری توان آفرین در شرق تهران پس از بررسی علائم اختلال یادگیری در کودکان از موثرترین روشها برای درمان این اختلالات بهره می برند.
متخصصان ما در مرکز توانبخشی توان آفرین (بهترین مرکز درمان اختلالات یادگیری) خدمات تخصصی را برای درمان انواع و علائم اختلال یادگیری کودکان و بزرگسالان ارائه می دهند.