درمانهای روانشناسی برای نوجوانان
سال های نوجوانی دوره مهمی از رشد است. کارشناسان معتقدند که کشمکشهای مربوط به سلامت روان در این سالها غیرمعمول نیست، به طوری که از هر سه دانشآموز دبیرستانی، یک نفر علائم افسردگی مانند غمگینی و ناامیدی را گزارش میکند. نگرانی ها.
انواع مختلفی از درمان وجود دارد که ممکن است برای درمان نوجوانان مفید باشد. برای اینکه انتخاب کنید کدام نوع درمان برای نوجوان شما مناسب است، کسب اطلاعات بیشتر در مورد گزینه های خود و نحوه عملکرد هر یک می تواند مفید باشد.
این مقاله برخی از انواع درمان را که برای نوجوانان رایج است مورد بحث قرار می دهد. همچنین نحوه عملکرد این درمان ها، فواید هر کدام و آنچه می توانید در طول درمان انتظار داشته باشید را پوشش می دهد.
درمانهای روانشناسی برای نوجوانان
درمان شناختی رفتاری (CBT)
درمان شناختی رفتاری که اغلب به عنوان CBT شناخته می شود، نوعی روان درمانی است که بر ایجاد ارتباط بین افکار، رفتارها و احساسات تمرکز دارد. روان درمانگرانی که از CBT استفاده می کنند به افراد کمک می کنند تا الگوهای ناکارآمد را شناسایی و تغییر دهند
CBT اغلب برای نوجوانان استفاده می شود. می تواند در درمان طیف وسیعی از مسائل از جمله اختلالات خوردن، مصرف مواد، اضطراب و افسردگی موثر باشد.
CBT بر این ایده استوار است که ارتباط واضحی بین افکار، رفتارها و احساسات وجود دارد. برای مثال، نوجوانی که فکر میکند از نظر اجتماعی ناجور است، ممکن است اضطراب را تجربه کند و از تعاملات اجتماعی اجتناب کند. CBT با کمک به نوجوانان کار می کند تا یاد بگیرند افکار منفی خودکار خود را شناسایی کنند و آنها را با افکار مفیدتر و واقع بینانه جایگزین کنند.
نوجوانان اغلب باورهای اصلی تحریف شده ای در مورد خود دارند. CBT به مقابله و اصلاح آن تحریفها کمک میکند. رواندرمانگر با استفاده از CBT به نوجوان کمک میکند تا آن الگوهای فکری ناسالمی را که به مشکلات سلامت روان کمک میکنند، شناسایی کند. یک درمانگر ممکن است یک سری سوالات بپرسد و از فرد بخواهد که یک سوابق فکری برای کمک به شناسایی افکار ناکارآمد نگه دارد.
CBT به نوجوانان کمک می کند یاد بگیرند که چگونه محیط خود را متفاوت تفسیر کنند. در مقایسه با سایر رویکردهای درمانی، CBT عموما کوتاه مدت است. گاهی اوقات، تنها تعداد انگشت شماری از جلسات مورد نیاز است
این نوع درمان می تواند مزایایی مانند:
- تغییر الگوهای افکار منفی
- شناسایی پاسخ های مثبت به استرس
- بهبود ارتباط با دیگران
- افزایش عزت نفس
- کاهش افکاری را که منجر به رفتارهای اعتیاد آور یا سایر رفتارهای خود ویرانگر می شوند
- کاهش ترس و فوبیا
خانواده درمانی
خانواده درمانی یکی دیگر از درمانهای روانشناسی برای نوجوانان است و رویکردی است که با پرداختن به مسائل بین فردی و خانوادگی که بر سلامت روانی آنها تأثیر می گذارد به نوجوانان کمک می کند. برای نوجوانانی که با مشکلات محیط خانه یا درگیری های خانوادگی دست و پنجه نرم می کنند، این نوع درمان می تواند هم به کودک و هم به کل خانواده کمک کند.
خانواده درمانی با بهبود آگاهی عاطفی و درک نقش آنها در خانواده کار می کند. افراد با همکاری با درمانگر خود و سایر اعضای خانواده می توانند راه های موثرتری برای برقراری ارتباط با یکدیگر بیاموزند. همچنین می تواند به والدین و مراقبان کمک کند تا راهبردهایی مانند گوش دادن به احساسات نوجوان خود و تأیید آن را بیاموزند.
خانواده درمانگران از تعدادی تکنیک برای کمک به نوجوانان و خانواده هایشان استفاده می کنند. رویکرد آنها ممکن است شامل راهبردهای رفتاری مانند ایفای نقش و الگوسازی ارتباط موثر، راهبردهای روان پویشی مانند صحبت در مورد تجربیات به منظور کسب بینش و راهبردهای ساختاری برای پرداختن به اینکه چگونه روال و پویایی خانواده در نحوه عملکرد هر یک از اعضای خانواده نقش ایفا می کند. .
این نوع درمان می تواند به طرق مختلف به نوجوانان و خانواده ها کمک کند. برخی از این مزایا عبارتند از:
- بهبود ارتباطات
- کاهش تعارض
- بهبود محیط خانه
- ایجاد همدلی
- ایجاد انسجام خانواده
- ایجاد مرزهای سالم
این رویکرد می تواند در رسیدگی به مسائل رفتاری و مقابله با تغییرات زندگی مانند جابجایی، طلاق یا مرگ یکی از عزیزان مفید باشد.
دیگر درمانهای روانشناسی برای نوجوانان
درمان پذیرش و تعهد (ACT)
درمان پذیرش و تعهد، که اغلب به عنوان ACT شناخته می شود، رویکردی است که می تواند به نوجوانان کمک کند تا احساسات خود را شناسایی، درک و بپذیرند. نوجوانان معمولاً با احساسات چالش برانگیز یا قوی روبرو می شوند، بنابراین درک این احساسات می تواند به آنها کمک کند تا راه هایی برای مدیریت مؤثر آنها بیابند.
اصل اساسی زیربنای این رویکرد این است که یادگیری نحوه پذیرش احساسات میتواند به بهبود انعطافپذیری روانشناختی کمک کند. این مهارت شامل توانایی تنظیم هیجانها در کوتاهمدت و کنار گذاشتن احساسات تا زمانی است که بتوانید به روشی مؤثر و قابل قبول به آنها رسیدگی کنید.
تحقیقات نشان میدهد که ACT میتواند ابزار مؤثری برای کمک به کاهش علائم شرایطی مانند اضطراب و افسردگی باشد.
رفتار درمانی دیالکتیکی (DBT)
رفتار درمانی دیالکتیکی که به نام DBT نیز شناخته می شود، نوعی از CBT است که در ابتدا برای درمان اختلال شخصیت مرزی (BPD) ایجاد شد. از آن زمان برای درمان سایر شرایط سلامت روان از جمله اختلال کمبود توجه/بیش فعالی (ADHD)، افسردگی، اختلالات خوردن، اختلال استرس پس از سانحه (PTSD) و رفتارهای خودکشی اقتباس شده است.
DBT می تواند به نوجوانان کمک کند تا به خودپذیری بیشتری دست یابند، مهارت های جدیدی به دست آورند و بیاموزند که پریشانی را بهتر تحمل کنند. تحقیقات نشان می دهد که DBT می تواند برای درمان طیف وسیعی از بیماری ها در بزرگسالان و کودکان مفید باشد.
کلمات مرتبط :
درمانهای روانشناسی برای نوجوانان – مرکز روانشناسی در شرق تهران – مرکز روانشناسی در پیروزی – کلینیک مشاوره روانشناسی در شرق تهران